Om Niklas och Peter

Niklas Fehrm

Från det att Niklas som fjortonåring tjuvstartade sin första verksamhet som korvgubbe har intresset för affärer bara vuxit sig starkare. Med bakgrund som beteendevetare och mental tränare brinner Niklas för att skapa det optimala prestationsklimatet där individers och organisationens mål kan mötas i perfekt harmoni.

Från att ha drivit egna säljbolag kombinerat med konsultuppdrag som föreläsare och ledarskapsutvecklare, har de senaste åren ägnats åt att driva och leda allt mer komplexa affärs- och förändringsprocesser mot allt större företag.

Niklas har gedigen ledarerfarenhet; över 15 år i olika säljchefsroller. Idag är han kommersiell chef på snabbväxande esignerings-leverantören Scrive med uppdrag att få ihop Sales, Marketing och Customer Success till en välfungerande helhet.

Efter ca tio år som basketcoach på elitnivå samt flera år som mental tränare ägnas merparten av tiden idag åt Scrive samt olika kommersiella och ideella styrelseuppdrag.

Via Tillväxtpodden hoppas Niklas kunna få många av sina egna utmaningar besvarade, samtidigt som han vill delge lyssnarna nya insikter inom både ledarskap, organisation, försäljning och marknad. Han fördjupar sig hellre i färre frågor än lyfter lite på alla stenar.

Peter Önnby

Peter Önnby har närmare 15 år erfarenhet inom försäljning och att driva komplexa förändringar. Inom försäljning började Peter sin karriär med sälja och leverera utbildningar inom säljteknik (SPIN). Därefter följde arbete som säljare och konsult åt en av sveriges största CRM leverantör. Den senaste säljrollen hade Peter som handelssekreterare och säljchef för Business Sweden (fd Exportrådet) i Saudiaraben. Boendes i Riyadh, ledde han ett mindre team med mål att sälja och leverera konsulttjänster för att stödja svenska företags tillväxt i Mellanöstern. Som konsult har Peter drivit flera förändringsprojekt med fokus på strategi, arbetssätt, organisationsförändring, styrning och digitalisering.

De senaste åren har Peter kombinerat sina erfarenheter av försäljning och förändringsledning genom att hjälpa företag inom Sales Excellence och Sales Transformation, dvs stödja sälj och marknadsfunktioner etablera en strategi för tillväxt och ökad lönsamhet och därefter driva igenom implementeringen. Implementeringen kan innebära öka graden av digitalisering inom sälj och marknad, effektivisera arbetssätt inom och mellan sälj och marknad, förbättra uppföljning samt utveckla säljares konsultativa förmåga inom försäljning.

Peters ambitioner med Tillväxtpodden är att sprida sina erfarenheter och bidra till att öka kunskapen om hur du skall lyckas med att förändra och förbättra ditt individuella och bolaget prestation genom att skapa en varaktig förändring som bidrar till bättre resultat.