Peter Önnby

Peter Önnby.jpg

Peter Önnby har närmare 15 år erfarenhet inom försäljning och att driva komplexa förändringar. Inom försäljning började Peter sin karriär med sälja och leverera utbildningar inom säljteknik (SPIN). Därefter följde arbete som säljare och konsult åt en av sveriges största CRM leverantör.

Den senaste säljrollen hade Peter som handelssekreterare och säljchef för Business Sweden (fd Exportrådet) i Saudiaraben. Boendes i Riyadh, ledde han ett mindre team med mål att sälja och leverera konsulttjänster för att stödja svenska företags tillväxt i Mellanöstern. Som konsult har Peter drivit flera förändringsprojekt med fokus på strategi, arbetssätt, organisationsförändring, styrning och digitalisering.

De senaste åren har Peter kombinerat sina erfarenheter av försäljning och förändringsledning genom att hjälpa företag inom Sales Excellence och Sales Transformation, dvs stödja sälj och marknadsfunktioner etablera en strategi för tillväxt och ökad lönsamhet och därefter driva igenom implementeringen. Implementeringen kan innebära öka graden av digitalisering inom sälj och marknad, effektivisera arbetssätt inom och mellan sälj och marknad, förbättra uppföljning samt utveckla säljares konsultativa förmåga inom försäljning.

Peters ambitioner med Tillväxtpodden är att sprida sina erfarenheter och bidra till att öka kunskapen om hur du skall lyckas med att förändra och förbättra ditt individuella och bolaget prestation genom att skapa en varaktig förändring som bidrar till bättre resultat.

Vill du komma i kontakt med Peter för att diskutera försäljning, marknad eller tillväxt-frågor, tveka inte att ta kontakt.